En mätbar målinriktad synlig marknadsföring

Social media marknadsföring

Dina kunder finns på Sociala medier. Använd sociala medier för att nå ut, engagera och samverka med framtida och befintliga kunder. 

Ökad försäljning via sociala medier

Dina kunder finns på Sociala medier. Använd sociala medier för att nå ut, engagera och samverka med framtida kunder. Styr inlägg mot önskad målgrupp utifrån flera faktorer – ålder, kön, civilstatus, intressen, geografisk placering och köpförmåga. All data är mätbar.

Facebook och Instagram är idag de största och mest lönsamma alternativen för annonsering i Sociala medier. Styrkan hos dessa två plattformar ligger i mätbarheten, förmågan att justera rätt målgrupp och att livslängden i annonseringen och livslängen styrst av dig som kund. 

BISTRA_Digital_Social_Media_Marknadsforing_Facebook
BISTRA_Digital_Social_Media_Marknadsforing_Instagram

Varför Social media marknadsföring?

Definierad målgrupp

Styr din digitala marknadsföring i Social medier mot önskad målgrupp utifrån flertalet faktorer - bl.a. ålder, kön, civilstatus, intressen, geografisk placering och köpförmåga.

Mätbar statistik

Se antalet du nådde ut till, antalet som gillade ditt inlägg, antalet som öppnade länken, antalet som genomförde ett köp/handling och antalet som besökte din hemsida. Social media annonsering = mätbarhet.

En kanal - Flera olika budskap

Via Sociala medier kan du som företagare använda en och samma kanal, men till olika budskap och ändamål. T.ex. ha en tävling, nå ut med en rekryteringsannons eller visa er nya produkt/tjänst.

Kostnadseffektivt

Social media marknadsföring är idag det mest lönsamma sättet att annonsera. Varför betala en annons i tidningen för en dag, när ni kan använda samma budget och synas i en hel månad? Mätbart.

Synlighet och varumärke

Att finnas på Social medier och att synas är idag avgörande för att bygga sitt varumärke. Via Sociala medier syns du där du vill synas, samt bygger ditt varumärke starkare.

Direkt feedback

Social media marknadsföring ger direkt feedback. Hur reagerar dina kunder på ditt inlägg? Feedback och positiv återkoppling stärker ditt varumärke och ökar köpförmågan hos potentiella kunder.

Enagagemang och spridning

Engagera kunder och anställda via era sociala kanaler. Delning, spridning och kundkontakt blir enklare och rakare - kanske når ni ut till målgrupper ni inte trodde att ni hade?

Synas på Google

Genom att finnas på sociala medier och driva trafik till er hemsida, blir företaget synligare på Google och kommer högre upp vid kundsökningar. Ni associeras enklare med nyckelord som beskriver er verksamhet.

Utformning av strategi

Till grund för lyckad digital marknadsföring och annonsering ligger en väl utarbetad strategi. Detta kräver en tydlig målbild sett till företagets ambition, budget och syfte med annonseringen. 

För att marknadsföringen och annonseringen ska nå maximal potential och lönsamhet, tittar vi på följande faktorer för att utforma en strategi för just er som kund:

  • Målgrupper och segment
  • Anpassning av innehåll för att nå specifik målgrupp 
  • Målsättning med annonsering och marknadsföring
  • Geografisk räckvidd
  • Tidsplan och annonseringsintervall
  • Budget
  • Mätbar statistik

Vår arbetsprocess

Definiera målsättning

Att definiera en målsättning och ha en idé, även om den inte är utarbetad är viktigt. Det kan vara att du vill skapa intresse för ditt varumärke, nå ut med en ny produkter eller tjänster, nå ut med en jobbannons eller uppmuntra potentiella kunder till ett köp.

Definiera målgrupp

Styrkan via marknadsföring och annonsering på Facebook och Instagram är att målgruppen kan definieras utifrån flertalet faktorer. Bl.a. ålder, kön, civilstatus, intressen, geografisk placering och köpförmåga. Styr inläggen mot din målgrupp.

Budget och annonsstrategi

Varför betala en annons i tidningen för en dag, när ni kan använda samma budget och synas i en hel månad? Vi kommer fram till en budget sett utifrån annonsstrategin: hur många inlägg per vecka, hur längre varje inlägg ska vara uppe etc.

Publicering och underhåll

När strategi och budget är bestämt, så trycker vi på knappen och börjar marknadsföra och annonsera företagets innehåll. Mätbar statistik och vidd på inläggen är av betydelse för vidare analys. Vi sammanställer all data åt er och återkopplar.

Stäng meny

Kontakta oss för en kostnadsfri rådgivning